Posted in: Asiakkaiden projekteja

Autoviitala Drift Team, smoke on the corner

Autoviitala Drift Team 2

Camaro elementissään

Autoviitala Drift Team on yhteistyökumppanimme jo vuosikymmenen ajalta, jonka palaneen kumin katkuista kulkua on seurattu mielenkiinnolla kausi toisensa jälkeen.

Tätä kerrassaan asiallisen näköistä, LS-moottorilla swapattua Chevrolet Camaro RS -70 koppaa kuljettaa Mikko Viitala – autoalan konkari niin kuppipenkin kuin toimistotuolinkin perältä.

Autoviitala Drift Teamin viimeisimpiä edesottamuksia voit kurkkia kätevästi tiimin Facebook-sivulta -> Autoviitala Drift Team Facebook

Futurezilla soppansa lusikassa

Mikon autoja on varusteltu jo takavuosina ennen Camaroa, mutta tämän ärhäkän amerikkalaisen osalta touhuun on osallistuttu viimeisimpinä esimerkkeinä mm. Clutchmastersin kytkimen, lisämittarien ja varusteiden sekä moottorin sisuskalujen muodossa. Ottaen huomioon että moottori ei juuri osakaasuja näe, pyörii tämä LS-pata luonnollisesti kelpo takorautasisuksin. Kestävät sisuskalut on nidottu nippuun ARP pulttisarjoin.

Auton esittelyvideo parin vuoden takaa nykykokoonpanon valmistuessa:

Kausi 2021 – kaasuttelua koronan keskellä

Pari viime vuotta ovat haastaneet autoharrastajiakin, ja etenkin kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen on ymmärrettävistä syistä ollut lähestulkoon mahdotonta. Muutamia kierroksia sentään mahtui kaudelle -21 ettei pääse kumit ihan kovettumaan neliskanttisiksi.

Camaro on totuttu näkemään SM-kärkikahinassa, mutta viimeisintä 2021 vuotta varjostivat koronan ohella myös toisenlaiset murheet, Camaron voimansiirto nimittäin oli vahvasti eri mieltä kilvanajosta kauden mittaan kun jumiva ja useampaan kertaan prakannut vaihdelaatikko teki kilpailukykyisestä ajosta haastavaa.

Kaudella Camaro pääsi tästä huolimatta ulkoilemaan mm. seuraavissa tapahtumissa:

  • Artukainen
  • Kuopio
  • Epua
  • Botniaring
  • Porvoo MLVxSPDHKD Drift

Juuri kauden lopuksi, Porvoossa taittui kisa Mikolla ensimmäistä kertaa ilman perustavanlaatuisia vaihteistohuolia – ja sieltä se tuttuun tapaan taas TOP8 löytyikin.

Kauden päättärinä viimeiset sutinat löytyivät Radalle.com Pro Pesämäellä, jossa Mikolle koitui lajitteluvoitto ja pronssia kisan parhaana suomalaiskuskina.

Voimme tästä päätellä, että vaihteisto pääsee kuulustelulampun alle tutkittavaksi isolla kädellä ennen 2022 kesää ja syystäkin. Mielenkiinnolla seuraamme minkälainen kulku löytyykään taas kunhan pykälät istuvat paikassaan!

Menu